casacuberta

Moment de la presentació del requeriment. Foto: Guanyem Badalona

Creix el malestar pels més de 1.000 dies amb la Biblioteca Can Casacuberta tancada. Guanyem va registrar ahir un requeriment previ a la interposició d’un recurs contenciós administratiu per inactivitat a l’Ajuntament, per denunciar per inacció administrativa el govern municipal: “Es desprèn una manca de voluntat del consistori de prioritzar esforços en l’obertura de la biblioteca”, explica el partit en un comunicat.

L’exalcaldessa Dolors Sabater, diputada i presidenta de la Comissió de Cultura del Parlament, ha anunciat que Guanyem Catalunya està treballant en accions parlamentàries que arrenquin els compromisos del Govern: “La Generalitat hauria de garantir que cap equipament públic resta tancat durant tant de temps”, ha manifestat Sabater.

Aquesta acció es produeix una setmana després que l’Ajuntament anunciés que el Centre Cultural El Carme adaptarà la Sala Josep Uclés per oferir, de forma temporal, alguns dels serveis de la biblioteca.

L’Ajuntament ha explicat que el préstec funcionarà a petició dels usuaris i que se’ls oferiran els documents l’endemà d’haver-los sol·licitat.

El mateix dia en què el consistori va anunciar l’espai alternatiu, el dijous dia 15, la plataforma Can Casacuberta Oberta va mobilitzar més de 200 persones pels carrers de la ciutat per reclamar la reobertura de l’equipament municipal.