Un dels concerts celebrats la Nit de Sant Anastasi a Badalona. Foto: Ajuntament

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha denunciat l’agressió homòfoba que haurien patit quatre dones durant els actes de les Festes de Maig de Badalona. Els fets haurien tingut lloc la Nit de Sant Anastasi, celebrada entre el passat 10 i 11 de maig, i els presumptes autors serien un grup d’homes que encara no han estat identificats.

Des de l’Ajuntament de Badalona condemnen qualsevol actitud homòfoba, però apunten que per ara ni els Mossos d’Esquadra ni la Guàrdia Urbana tenen cap constància dels fets denunciats. Tanmateix, el consistori està en contacte amb l’Observatori per recavar més dades al respecte i ja ha iniciat els tràmits per fer l’acompanyament de les possibles víctimes per tal de poder tramitar la denúncia i identificar els presumptes agressors.

A través de les xarxes socials, l’entitat badalonina Tornem-hi! insisteix en la necessitat d’adoptar més mesures de prevenció per evitar nous casos i critiquen que no es fes referència als fets per megafonia ni als punts liles habilitats pel consistori.