Alguns dels lots de preservatius falsificats intervinguts en l’operació. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment l’administrador d’una empresa majorista de drogueria de Sant Adrià de Besòs per la distribució de preservatius falsificats. Segons ha informat el cos en un comunicat, l’arrestat -conjuntament amb un altre administrador d’una companyia de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)- s’hauria encarregat de la distribució des del 2018 de més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 sense marcatge CE.

La investigació va iniciar-se a mitjans de maig quan el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut va rebre la denúncia d’un usuari que alertava que des d’un supermercat de Barcelona es podrien estar venent preservatius falsos de la Travessera de Les Corts s’estaven venent profilàctics de la marca Durex que podrien ser falsos, ja que tenien característiques molt diferents de les del producte original.

Després de realitzar una inspecció conjunta amb Salut, els agents van intervenir diverses capses i lots que o bé eren falsos o bé no portaven el perceptiu marcatge CE, que és el que certifica que el producte compleix les garanties sanitàries per distribuir-los a Europa. Els Mossos van detectar que el mateix tipus de profilàctic s’estaria venent en altres petits supermercats de Barcelona que havien adquirit els productes a través de venedors ambulants i sense cap mena de garantia sanitària ni factura legal.

Les indagacions van portar els investigadors fins a localitzar a Sant Adrià el principal punt de distribució on els venedors ambulants adquirien els preservatius per a la seva posterior distribució als establiments. Era un magatzem de venda al major de productes de drogueria, el qual operava en col·laboració amb una altra empresa de característiques similars ubicada a Santa Perpètua de Mogoda. Els dos responsables de les empreses -dos homes de 58 i 53 anys- han estat denunciats penalment com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un altre contra la propietat industrial.