Aquí anirà la futura escola Lola Anglada. D. G.

Reivindicativa i fins i tot combativa. La comunitat educativa de Badalona, sota el paraigües de Badalona es Mou, inicia una sonada setmana que culminarà a la Rambla de Badalona per reclamar una educació pública i de qualitat amb els serveis necessaris. L’acte ha estat organitzat per les FAMPES, la Fe­- deració de Pares i Mares de les Escoles Públiques de Badalona. La Federació té la idea d’atraure el major nombre de pares i fills. Per això han organitzat una sèrie de tallers lúdics (de màscares, de maquillatge, de contes, de llibres, de toca-toca, de malabars, de xapes, de minigolf, de tenis taula i de de jocs del món, entre d’altres) amb la col•laboració del professorat i, convertir, la trobada en un acte familiar un diumenge el matí. A més també desfilaran algunes colles de gegants i capgrossos de les diferents escoles de Badalona.

ACTE “GROC”

L’acte culminarà amb la lectura d’un manifest, els eixos principals del qual, segons ha explicat la vicepresidenta de la Fampa, Marta Pocino, seran la negativa dels pares i mares a més retallades en educació, a treballar per una educació més justa per tots els centres de Badalona i, finalment, per demanar que la planificació de les escoles que hi havia previstes segueixi fil per randa tal com s’havia promès. Segons diuen, esperen que sigui la primera gran manifestació que tindrà la consellera d’Ensenyament Irene Rigau.

Aquest curs escolar, davant dels incompliments del Departament i el que havia aprovat el govern tripartit i el que retallarà el nou govern va derivar en la creació de la iniciativa dels dimarts grocs, una iniciativa en què hi participen 20 centres badalonins i que també volen fer sentir la seva veu aquest diumenge amb les samarretes grogues.

EL CEIP LOLA ANGLADA

Dimecres ja es va donar el tret de sortida d’aquesta setmana al CEIP Lola Anglada on després d’anys de reivindicar un centre nou pels infants del barri han acabat tenint una situació de provisionalitat i que els obliga a estar a cavall de dos edificis – un d’ells amb aules prefabricades a Ca l’Arnús i l’altre a Canyadó que des de fa anys no es remodela. Aquest mes de gener, amb les licitacions i els permisos d’obres en regla havien de començar les obres però no ho han fet. Una de les activitats clàssiques que havien suspès ha estat un clàssic al centre: que els alumnes més grans practiquessin la lectura amb els més petits com un exercici de companyerisme i, sobretot, pel foment dels hàbits de la lectura. Els pares també reconeixen bona sintonia amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, una bona relació que en cap cas els sembla suficient per aconseguir les seves demandes. El membre de l’AMPA i del Consell Escolar del Lola Anglada, Eduard Giró, ha informat que a mitjan d’abril tenen una reunió amb el delegat territorial del departament d’Ensenyament, i suposa que en aquesta reunió tindran més informació sobre el futur de l’escola.