Concentració del sindicat policial Jusapol a la Via Laietana de Barcelona el 29 de setembre del 2018. Foto: Núria Julià / ACN

La Fiscalia demana sis anys de presó per a un manifestant antifeixista de Badalona pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Marcel Vivet va ser detingut el febrer del 2019 per la seva presumpta implicació en els aldarulls ocorreguts cinc mesos abans -el 29 de setembre del 2018- en la manifestació organitzada pel sindicat policial Jusapol a Barcelona.

Segons explica el mateix Vivet en un vídeo compartit a les xarxes socials, el jove es trobava amb un grup de membres de La Forja Badalona -l’organització on milita- a la Via Laietana de Barcelona per participar en la contramanifestació convocada per impedir la protesta del sindicat policial. En un moment donat, els efectius dels Mossos d’Esquadra desplegats a la zona van decidir “carregar arbitràriament” contra els manifestants concentrats, provocant alguns instants de tensió i deixant diversos ferits.

Vivet no va ser arrestat durant aquell episodi, sinó que va ser detingut cinc mesos després, quan quatre agents dels Mossos es van presentar a casa seva i se’l van endur emmanillat a comissaria, on va passar 24 hores a la garjola com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics i un altre d’atemptat contra l’autoritat. “Ajuda’m a difondre el meu cas perquè és un més dels milers de casos de repressió contra militants dels moviments pels drets socials i nacionals”, conclou el jove, que convida la ciutadania a compartir la seva experiència per fer front comú.