Els texans ZZ Top van tancar el Rock Fest 2019. Foto: Twitter (@victorrt93)

Def Leppard i ZZ Top van ser el colofó de la sisena edició del Rock Fest, que el cap de setmana passat va aplegar més de 80.300 persones al parc de Can Zam. Durant els quatre dies del festival, un dels més importants de rock dur i heavy metal a Europa, van passar pel recinte colomenc més de 50 bandes.

El dia amb més afluència de públic va ser diumenge. Un total de 22.341 van assistir a la jornada final del Rock Fest per gaudir de grups mítics com els suecs Europe i els britànics Def Leppard, que van desplegar tot el seu repertori de clàssics del hard rock, especialment dels seus àlbums més aclamats, com Pyromania, Hysteria i High ‘N’ Dry.

Els texans barbuts de ZZ Top, en canvi, van fer tremolar Can Zam divendres passat amb els seus ritmes blues que els han caracteritzat durant els seus 50 anys de carrera. El del Rock Fest va ser l’únic concert que la banda farà a Espanya enguany.

La jornada d’obertura (dijous) va estar marcada per l’ambient satànic creat per King Diamond, el grup liderat pel danès Kim Bendix, que aquest 2019 compleix 40 anys de carrera. Per altra banda, dissabte més de 21.000 persones van gaudir de les actuacions de  Venom i Saxon.

PREPARANT EL ROCK FEST 2020
El festival ja ha començat a escalfar els motors per a la que serà la seva setena edició i ja ha anunciat la primera banda que formarà part del cartell del Rock Fest 2020: els alemanys Accept. Els seguidors de la banda podran gaudir a Santa Coloma de l’únic concert a Espanya del grup. Can Zam tornarà a acollir el hard rock i el heavy metal els dies 2, 3 i 4 de juliol de 2020.