Punt final a la recerca del cabirol perdut entre Sant Adrià de Besòs i Badalona. Després de prop de tres setmanes voltant per la desembocadura i pels carrers dels municipis, l’animal va ser trobat diumenge nedant a la zona del Port Fòrum i va ser rescatat finalment en un operatiu conjunt de la Policia Local amb Mossos d’Esquadra i Agents Rurals.

Segons confirma el consistori adrianenc, el cabirol està en bones condicions i ja ha estat traslladat al Centre de Fauna Salvatge de Torreferrussa. La notícia saltava el passat 28 d’abril, quan un veí alertava les autoritats de la presència d’un cabirol a la zona de la desembocadura del riu Besòs, un espai d’accés restringit. Ràpidament començaven a circular per les xarxes socials les primeres imatges d’aquest exemplar i al mateix temps creixia la preocupació d’algunes entitats ecologistes per la integritat de l’animal, que es trobava desorientat fora del seu hàbitat.

Després d’uns dies d’observació, el consistori va decidir dilluns juntament amb els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra muntar un dispositiu especial per localitzar-lo i dirigir-lo un altre cop cap a la zona de la Serralada de Marina, des d’on es creu que va iniciar el seu camí riu avall fins al mar. El desplegament d’efectius policials, però, no va resultar exitós i, després de rebre l’avís d’alguns veïns que havien vist el cabirol fora de la desembocadura circulant per carrers del municipi, se li va perdre la pista a les rodalies d’un polígon industrial situat al límit entre Sant Adrià i Badalona. Finalment, l’animal va ser trobat uns dies després nedant en un dels molls del Port Fòrum.