Cotxes Dalt Vila

Els cotxes inunden els carrers del barri. Foto: Twitter (@avvdaltlavila)

L’Associació de Veïns de Dalt de la Vila ha denunciat els darrers dies que la mobilitat al barri s’agreuja, sobretot, a les hores de sortida de l’horari escolar. El president de l’associació, Gerard Casamayor, va assegurar dilluns al programa Badalona Matí que els veïns estan “molt preocupats” per la gran quantitat de cotxes que inunden els carrers per portar o recollir la canalla a escola: “Reclamem a l’Ajuntament que gestioni el trànsit de manera correcta per evitar el caos”.

Una situació que l’associació de veïns ha mostrat a Twitter a través de fotografies i vídeos publicats els darrers dies. El barri no està preparat ni va ser pensat per al trànsit rodat, amb molts carrers i places estrets. Les situacions que tenen lloc a la sortida d’escola han arribat, en algun punt, a provocar discussions i baralles entre els pares que porten els nens en cotxe i els que ho fan a peu, va advertir el president de l’associació.

Des de l’associació asseguren que el consistori no ha fet res per millorar la situació, més enllà d’algunes multes que la policia local ha posat als vehicles que aparquen on no està permès: “Això són pedaços, que no solucionen el problema real”, va declarar Casamayor.

Els veïns demanen al govern municipal la instal·lació de càmeres de seguretat a les entrades del barri, i que només hi permetin l’entrada als veïns, serveis i vehicles amb justificació especial. Dimarts l’associació va dur a terme una assemblea extraordinària per posar en comú els problemes del barri i per començar a “emprendre accions a partir del setembre si no hi ha cap compromís de l’Ajuntament per prendre mesures”, va dir Gerard Casamayor.