Alguns dels cartells penjats pels comuns a la ciutat. Foto: En Comú Podem

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no està entre els municipis metropolitans que s’han adherit al conveni amb l’operadora d’energia pública Barcelona Energia. Així ho ha confirmat En Comú Podem Santa Coloma, que dilluns va organitzar una encartellada reivindicativa per denunciar el que consideren una oportunitat perduda per “recuperar la sobirania energètica” a la ciutat.

“Ens trobem francament sorpresos i decebuts amb la notícia. A Santa Coloma, ciutat amb un alt índex de població en situació de precarietat i on les situacions de pobresa energètica i problemes amb els subministraments energètics no cessen, necessitem decisions valentes i trencar amb la dinàmica de dependència de l’oligopoli del sector energètic”, assenyala la formació en un comunicat, on apunta que al projecte sí que s’hi han adherit altres consistoris de diversos colors polítics com el Prat de Llobregat o l’Hospitalet de Llobregat.

L’operador elèctric Barcelona Energia és una iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona que busca obrir les portes d’aquesta empresa pública d’energia renovable a la resta de municipis metropolitans per tal que puguin utilitzar aquest recurs amb els seus equipaments locals. Fins ara, el projecte ha comptat amb l’adhesió de fins a nou poblacions, fet que suposa que aquest 2021 el 68% de la ciutadania metropolitana tindrà el seu municipi alineat amb l’operador.

Com Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià tampoc haurien decidit sumar-se encara a Barcelona Energia. Línia Nord ha contactat amb el consistori colomenc per conèixer més detalls sobre la no adhesió, però no ha rebut resposta.