Ahir va haver-hi un nou desnonament. Foto: Twitter (@JovesGramenet)

La PAH Gramenet alerta que la situació del Raval s’està tornant insostenible per culpa dels desnonaments. L’entitat avisa que aquest barri és el que pateix més desnonaments de tota la ciutat i que “la gran majoria dels habitatges són de grans tenidors”, com bancs i fons “voltors” d’inversió.

Un dels casos més problemàtics d’aquesta situació és el bloc de pisos del carrer Sant Jordi número 36. Fonts de la PAH expliquen que aquest edifici no compta amb cèdula d’habitabilitat, però, tot i això, moltes famílies en situació de vulnerabilitat ocupen el bloc sencer.

Ahir, precisament, va haver-hi un nou desnonament a aquest edifici. Els Mossos van desallotjar al matí una família amb dos menors i sense alternativa d’habitatge. Militants de la PAH Gramenet i de la PAC de Badalona van intentar aturar-ho, però no ho van aconseguir, ja que hi havia una forta presència policial.

EXIGEIXEN SOLUCIONS
Des de la PAH alerten que els constants canvis de propietat d’aquest bloc i molts altres fan que sigui gairebé impossible trobar un interlocutor amb qui negociar una solució per a les famílies. En el cas concret del bloc del carrer Sant Jordi, el propietari registrat és la Caixa d’Estalvis de Terrassa, qui va posar la demanda va ser UNNIM/BBVA i, en canvi, el propietari actual és el fons d’inversions americà Divarian.

Aquest bloc, segons l’entitat, podria haver estat comprat per la Generalitat o l’Ajuntament mitjançant el procediment de tanteig i retracte. Des de la PAH demanen a l’administració “la cessió obligatòria d’aquests habitatges”, segons el que estableix la Llei 24/2015. A més, exigeixen solucions per a les 160 famílies en llista d’espera a l’Oficina d’Habitatge.