Contenidors cremats

Imatge dels contenidors cremant, al barri de Sant Roc. Foto cedida

La crema intencionada de contenidors no s’atura a Badalona. Les darreres setmanes, els barris del Remei, el Congrés, Artigues i Sant Roc han patit les conseqüències d’aquests actes vandàlics.
El darrer cas va tenir lloc la matinada del diumenge 8 de gener. Aquesta vegada, els bombers van haver d’atendre una persona afectada pel fum, que es va escolar al domicili. A banda, el foc va cremar dos vehicles. Aquella mateixa matinada i en un lapse de 20 minuts, els bombers van haver d’actuar tres cops per apagar contenidors cremats.

La matinada del passat 14 de desembre, els bombers van apagar quatre incendis a la ciutat amb les mateixes característiques. En aquella ocasió, el balanç va ser de cinc contenidors cremats i sis vehicles afectats.

Crida a la col·laboració ciutadana

Amb aquesta situació, l’alcalde Rubén Guijarro va aprofitar aquest dilluns els micròfons de la ràdio pública municipal per fer una crida: “Demano la màxima col·laboració ciutadana per poder detenir de nou la persona responsable i acabar amb les incidències que provoca”, va declarar Guijarro a Ràdio Ciutat.

L’alcalde va parlar en singular perquè la policia sospita que tots els incendis són provocats per la mateixa persona. Es tractaria d’un piròman que resideix al barri de Sant Roc i que se les empesca per perpetrar els incendis i fugir.

Tanmateix, el presumpte autor ha estat detingut per la Guàrdia Urbana 44 vegades, tot i que sempre acaba al carrer. “Demano també a la justícia que ens doni les eines per tal de poder actuar i aturar la crema de contenidors”, va dir Guijarro. De fet, l’alcalde ja va demanar a finals del mes de novembre als serveis jurídics municipals que estudiïn quines mesures legals pot prendre el consistori per acabar amb el problema. Fonts municipals expliquen que s’han fet gestions també amb el cos de Mossos per apartar el piròman dels carrers, que té pendent l’ingrés a presó.

Mentrestant, els veïns mostren el seu neguit dia rere dia al carrer i a les xarxes socials. “És clar que ens preocupa molt el tema del piròman, és un gran perill”, assegura el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona, Julio Molina.