Algunes de les armes comissades durant l’operació contra els narcotraficants. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van aconseguir desmantellar la setmana passada dos dels clans de narcotraficants “més potents de Catalunya”. La investigació liderada pel Jutjat Instrucció número 4 de Badalona es remunta fins al desembre del 2019, quan els efectius policials van començar a seguir els passos de l’organització criminal vinculada al clan de Los Manolos, assentat principalment al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

La primera fase de l’operació va culminar el juliol del 2020 amb 24 detinguts i una dotzena de plantacions desmantellades. Les indagacions policials van portar aleshores els investigadors a relacionar aquesta primera organització amb Los Mulatos, una de les branques principals del perillós clan dels Jodorovich, ubicat entre la Mina i la Zona Franca de Barcelona. Els dos grups estaven emparentats i es dedicaven principalment al tràfic de marihuana -tenien plantacions amb capacitat per produir droga per un valor anual de més de cinc milions d’euros-, malgrat que també comercialitzaven cocaïna i armes.

Amb aquesta última intervenció centrada en el clan de Los Mulatos, els Mossos d’Esquadra han detingut en total 77 persones, amb 30 ingressos a presó, s’han intervingut 1.143.000 euros, s’han fet 90 entrades judicials, s’han comissat disset armes de foc, més de 60.000 euros en joies, tretze vehicles i droga (cocaïna, haixix i cabdells de marihuana) per valor de 250.000 euros.