Filo Cañete

L’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, en una imatge d’arxiu. Foto: Aj. de Sant Adrià

L’àrea metropolitana barcelonina entesa en sentit estricte, però també la regió metropolitana en sentit ampli, és una realitat menystinguda informativament com a entitat geogràfica, política i social, i el diari metropolità Línia vol fer-la visible, a més d’enfortir el sentiment de pertinença a aquesta comunitat.

És per això que, sumant esforços amb Espai Línia, el diari del Grup Comunicació 21 impulsa un cicle de conferències que, amb el títol de La ciutat metropolitana: progrés i futur, pretén ser un espai per a la conversa metropolitana serena i responsable. Un marc de diàleg constant i constructiu que contribueixi a combatre l’excepcionalitat que suposa l’abandonament informatiu d’una realitat tangible com la metròpoli barcelonina.

És en aquest context que s’emmarca la conversa amb l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, que tindrà lloc dimarts 22 de novembre a les 18:30h a Espai Línia (carrer Girona 52, Barcelona). L’entrada és lliure i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en el debat metropolità, i hi haurà torn de preguntes al final. La conferència serà en format conversa amb un periodista del diari Línia i versarà sobre el projecte de transformació de les Tres Xemeneies i altres reptes que afronta el territori, vistos, en aquest cas, des de la identitat local de Sant Adrià, però amb el prisma global del territori.

El cicle de conferències continuarà amb l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, el dia 30 de novembre, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’1 de desembre i el del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, el 13 de desembre.

Un espai obert a tothom

Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, de 368 metres quadrats, està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.