Badalona Comunicació es manifesta en protesta per la retallada pressupostària d’Albiol als mitjans

Els treballadors de Badalona Comunicació es van concentrar dilluns a les 17.30h a l’edifici El Viver en senyal de protesta per les retallades pressupostaries als mitjans de comunicació locals. La trobada va servir per reafirmar-se en la defensa de la ràdio, la televisió i la revista Bétulo com una eina “necessària per garantir els drets dels ciutadans”.

La concentració va coincidir amb la presentació pública dels pressupostos 2012 que mostraven que l’aportació destinada a Badalona Comunicació minvarà molt. El pressupost d’enguany disminuirà en un 36.94%, el que suposa que Badalona Comunicació disposarà aquest 2012 de 2.112.816€. Aquestes dades han situat a Badalona Comunicació com l’ens municipal que pateix una retallada més gran.

Davant la tisorada pressupostaria als mitjans, el comitè d’empresa de Badalona Comunicació ha considerat que “no es podrà mantenir la qualitat”. A més a més, la poca injecció econòmica a aquests mitjans també es pot veure traduïda en el nombre de treballadors. L’alcalde Albiol podria deixar sense feina a 40 persones ja que l’actual pressupost deixarà només a 26 treballadors en plantilla.

CONTINGUTS

Tot i la retallada, el pla de Viabilitat d’Albiol proposa millorar els continguts d’aquests mitjans. Això es tradueix en més feina per a menys persones. Una proposta que els treballadors consideren “inviable” ja que si amb menys personal veuen impossible tirar endavant els dos mitjans audiovisuals, l’increment de feina encara ho és més.

NOU PROGRAMA

Enmig d’aquesta situació d’incertesa laboral i retallades, Televisió de Badalona va estrenar ahir a les 23h, Fórmula Pi, un magazín divulgatiu produït per l’XTVL i VOTV que reflexiona sobre els diferents factors que incideixen en el benestar personal i en la qualitat ambiental. Amb seccions dedicades a l’alimentació, la salut, la biodiversitat, la tecnologia i la recerca, el programa projectarà una mirada àmplia sobre el medi ambient i el benestar personal.

El programa, conduit per Clara Armengol, es nodrirà de l’opinió de reconeguts experts. Regina Santamaria, filla del prestigiós xef Santi Santamaria, parlarà setmanalment de productes ecològics i receptes culinàries. Martí Boada, naturalista, i Jorge Wagensberg, científic, compartiran un espai de reflexió a l’entorn de la sostenibilitat, els recursos naturals i el canvi climàtic. La secció de salut acollirà a metges i terapeutes que donaran a conèixer els programes de prevenció de malalties que duen a terme els hospitals catalans i servirà per seguir els nous projectes de recerca i innovació.