Acte de protesta d’aquest dimecres a les portes de l’oficina de Correus de Tiana. Foto: A.R.

L’oficina de Correus de Tiana podria quedar-se sense carters el pròxim 2 de novembre. Els cinc treballadors -quatre fixes i un temporal- que fins ara s’han encarregat del servei al municipi seran traslladats a l’oficina de l’empresa a Montgat, que assumirà la distribució de cartes i paquets de les dues poblacions. La decisió ha encès la polèmica entre els empleats de la seu tianenca, que aquest dimecres han protagonitzat una protesta per reclamar que es mantingui el servei de proximitat i evitar la deslocalització de l’oficina.

“La distribució de cartes als pobles fa una doble funció. El trasllat suposarà la pèrdua del servei de proximitat i de la figura del carter a Tiana”, assenyala Enric López, un dels treballadors afectats i portaveu de la secció local del sindicat CCOO. López -que porta gairebé 25 anys fent de carter al municipi- alerta que aquest moviment comportarà que es multipliqui per dos la plantilla de distribució que operarà a la seu de Montgat, que passarà de sis a onze empleats en ple estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, el representant sindical també apunta que el trasllat podria implicar la pèrdua d’un lloc de treball, ja que amb un equip de carters més gran no caldria contractar temporalment al cinquè repartidor que actuava a Tiana. Segons denuncien els treballadors, l’anunci de la deslocalització de l’oficina va arribar fa només dues setmanes a través d’una carta i al·legant una “reestructuració de l’empresa” com a motiu de la decisió.

L’acte de protesta d’aquest dimecres ha comptat amb la presència de diversos veïns i de la regidora de Junts per Tiana Núria Amado, que s’ha mostrat indignada pel que considera la pèrdua d’un “servei essencial” i que ja ha avançat la intenció de portar el cas al pròxim Ple municipal per provar d’evitar aquest trasllat. A la concentració no hi ha assistit cap representant del govern local, malgrat que des de CCOO apunten que el consistori “dona suport total” a la reivindicació dels treballadors.

També han fet acte de presència representants del sindicat CGT, que han apuntat que aquest procés de deslocalització d’oficines també s’està donant a altres municipis del Baix Maresme i que alerten que aquesta decisió de Correus no permet garantir el repartiment de cinc dies a la setmana que estableix el Servei Postal Universal (SPU).