gegants Santa Coloma

Presentació de Santa Coloma Ciutat Gegantera. Foto: Ajuntament

Aquest cap de setmana comença la programació de Santa Coloma Ciutat Gegantera. Cercaviles, concerts, espectacles, una fira gegantera, una exposició o un vermut seran alguns dels actes més destacats del programa, que se celebrarà durant els dies 5, 6, i 7 de maig. Unes jornades al llarg de les quals visitaran Santa Coloma una seixantena de colles geganteres de tot l’Estat, que seran protagonistes de les plantades que estan previstes per al dia 7, quan es farà la proclamació oficial de Ciutat Gegantera.

Actes programats

Divendres es farà a les 17:30 hores la plantada del seguici Festiu a la Rambla de Sant Sebastià, l’acte que donarà el tret de sortida als actes centrals. Posteriorment tindrà lloc la Passada dels Gegants Vells de la ciutat, en Silvestre i la Coloma.

El mateix dia també s’inaugurarà un monument commemoratiu de l’efemèride que viurà la ciutat i tindrà lloc la cercavila inaugural. Entre el més destacat de dissabte hi ha l’obertura de la Fira Gegantera i la rebuda de les colles que visiten Santa Coloma. N’hi haurà algunes de renom com la dels gegants de Maó i la dels gigantillos i les gigantones de Burgos. També hi seran els Gegants de Catalunya, en Treball i la Cultura, que s’instal·laran a Santa Coloma durant una temporada. Finalment, diumenge a les 13:15 se celebrarà l’acte de traspàs per proclamar oficialment Santa Coloma com a la 35a Ciutat Gegantera. Durant tot l’any s’organitzaran actes fins que la ciutat passi el relleu a un altre municipi.