L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat aquest dimecres la creació d’un Pla de Barris Metropolità per actuar en aquells barris amb majors índexs de vulnerabilitat, com per exemple l’eix del Besòs. En declaracions a RAC1, Colau ha apuntat que la intenció és que aquest nou plantejament incorpori la inversió d’uns vuitanta milions d’euros que la capital catalana destina en cada mandat als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

“S’ha de prioritzar aquesta redistribució”, ha assenyalat la batllessa, que també ha avançat la seva intenció de demanar al nou equip de govern de la Generalitat de Catalunya que s’estableixi un pla d’abast català i només metropolità. Segons ha detallat en una roda de premsa el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, l’Ajuntament de Barcelona signa regularment convenis amb l’AMB i ara han de signar un conveni en què el consistori fa una aportació a l’ens de 85 milions d’euros fins al 2023.

És aquesta partida o inversió la que Barcelona ha proposat destinar a un pla metropolità. Segons Martí, això serviria per “exigir” a la Generalitat que doti l’antiga llei de barris d’un pressupost. “Cada vegada són més necessàries polítiques que reequilibrin el territori”, ha conclòs.

Martí també ha dit que tot just s’ha fet la proposta, però que confia que la resta de municipis no s’hi oposaran i ha puntualitzat que aquests 85 milions d’euros ja els tenien igualment reservats com una aportació a l’AMB.