Club Nàutic Bétulo

Un instant de la gala del 50 aniversari del club. Foto: Club Nàutic Bétulo

Els actes de celebració del cinquantè aniversari del Club Nàutic Bétulo van finalitzar amb un sopar de gala el passat 26 de novembre.

Abans del sopar, tanmateix, es va dur a terme un emotiu acte amb la presència d’amics i socis del club; i algunes autoritats com l’alcalde Rubén Guijarro. A banda del batlle, també van assistir a l’acte el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, i els presidents de les federacions catalanes de rem, de surf i de vela. “L’acte va anar força bé, tot plegat va durar quatre hores i vam poder repassar la història del club amb fotografies i vídeos”, explica el president del Bétulo, Josep Anton Violán.

La celebració del club nàutic va servir per recordar-ne els orígens i per parlar del seu futur en l’àmbit esportiu, tot i que és el futur de la mateixa entitat el que desperta inquietuds. La Llei de Costes del govern espanyol fa perillar la seva supervivència. La normativa indica que els edificis arran de platja tinguin unes dimensions màximes de 300 metres quadrats, mentre que el Bétulo en fa uns 800, sense comptar la zona d’embarcacions. Ara fa un any, la Generalitat va notificar al club que s’hauria d’enderrocar en compliment de la llei espanyola. L’estat de pausa actual s’explica perquè l’Ajuntament va presentar al·legacions a la llei, i el club va demanar mesures cautelars a la Generalitat per aturar-ne l’enderrocament. “Al final, és un tema de voluntat política”, opina el president Violán, que considera la Llei de Costes “injusta” per als clubs nàutics. Una altra possible solució passaria perquè el govern central canviï la seva llei de costes, de manera que sigui la Generalitat i no l’Estat qui gestioni els clubs nàutics del principat.