tancament caixabank

Protesta pel tancament de caixes. Foto: Twitter (@ecpsantacoloma)

“Jo el que no puc entendre és perquè el govern no em permet fer les meves gestions al banc, però sí que m’obliga a tenir un compte corrent per cobrar la pensió”, així de clara es mostra Teresa Franco, membre de SOS Gent Gran Santa Coloma.

Es queixa de l’imparable tancament de caixes bancàries que pateix la ciutat. La darrera víctima ha estat l’oficina de Caixabank del barri Llatí.

Dijous passat, SOS Gent Gran es va desplaçar fins a aquesta oficina per protestar contra la situació. “Després de la protesta, l’associació de veïns va fer una crida per muntar una gran concentració a les portes de la seu de Caixabank, a l’avinguda Diagonal de Barcelona”, explica Manuel Merchán, membre també de SOS Gent Gran.

El regidor d’En Comú Podem Jesús Sánchez recorda que fa mesos es va presentar una moció contra l’exclusió financera als barris de la ciutat. “El problema no només afecta l’àmbit rural, que també; hi ha barris com Santa Rosa o el Raval en els quals els veïns han de caminar gairebé un quilòmetre per trobar un banc”, denuncia Sánchez.

El regidor, que proposa l’adhesió de Santa Coloma a la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bàsics Bancaris, remarca que els afectats pel tancament d’oficines “són gent que porta tota la vida treballant, ingressant les seves nòmines al mateix banc, i que ara es queden sense servei”. SOS Gent Gran Santa Coloma també exigeix que hi hagi personal a les oficines per dur a terme les gestions: “Menys caixers i més caixeres”, resumeix Teresa Franco.