Biblioteca Can Casacuberta

La biblioteca central porta més de dos anys tancada. Foto: Anton Rosa

El tancament de la biblioteca de Can Casacuberta s’ha convertit en una qüestió de ciutat a Badalona. Després de gairebé dos anys i mig clausurada, diverses entitats i veïns del municipi han decidit crear una plataforma per exigir al consistori celeritat en la reobertura de l’equipament, que està pendent de l’adjudicació de les esperades obres de climatització.

Sota el nom de Can Casacuberta Oberta, aquesta nova plataforma no només agrupa associacions locals, sinó que també compta amb la participació de les famílies de les escoles públiques de la zona i de veïns afectats pel tancament de l’espai. En un manifest que es pot signar a través de la seva pàgina web, la flamant agrupació reclama a l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro que “prioritzi” la reobertura de la biblioteca i més “transparència” pel que fa al procés de reforma i a l’estat de les obres.

Mentre s’allarguin els treballs a l’equipament, la plataforma demana que s’habilitin espais alternatius per poder realitzar les activitats culturals que tenien lloc a Can Casacuberta i també poder accedir al fons literari des d’altres biblioteques de la ciutat. Amb l’objectiu de visibilitzar la problemàtica, Can Casacuberta Oberta ha organitzat aquest dijous una concentració a les portes de l’espai per reclamar la seva reobertura. Per la seva banda, el govern local ha convocat dimecres una roda de premsa per donar detalls sobre les obres i la seva finalització.