Després de la darrera reunió entre els grups de l’oposició a l’Ajuntament, Convergència i Unió ha donat per tancades les converses amb PSC i ICV per explorar les possibilitats d’una moció de censura.

La decisió dels nacionalistes ha estat conseqüència de la condició del grup ICV-EUiA de que el nou govern no tingui cap persona imputada entre els seus membres, el que vetaria al líder Ferran Falcó, imputat pel cas Adigsa, referent a la malversació de fons en les obres de rehabilitació d’habitatge públicDavant d’aquesta petició, la federació nacionalista ha lamentat que “es prefereixi un govern del PP a un govern unitari de transició” i ha recordat que “Falcó s’ha sotmès al veredicte dels badalonins en dues eleccions, el 2007 i el 2011, i ha estat primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament durant l’anterior mandat, sense que aquesta condició judicial afectés la seva capacitat per governar”.

Pels nacionalistes, aquesta petició “demostra que per part del grup d’ICV-EUA no hi ha hagut mai cap voluntat d’arribar a un acord”. En aquest sentit, des de CiU critiquen que els ecosocialistes hagin posat els seus interessos de partit per damunt dels de la ciutat: “ aquest grup prefereix arribar fins al 2015 amb un alcalde del PP i amb marge per competir electoralment amb el PSC”.

Per la seva banda, els socialistes han defensat la presència de Falcó al govern perquè, segons s’apunta des de CiU, “tenen confiança personal en el cap de llista , diferències polítiques al marge”. Per això, amb la demanda d’ICV-EUiA, CiU considera que “s’ha torpedinat un procés que estava essent constructiu”.

WhatsAppEmail