Mercè Rius parla sota l’atenta mirada de Lluís Recoder i Ferran Falcó. CiU

El Club Nàutic Bétulo va ser el lloc escollit per la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, la convergent, Mercè Rius, on repassar els èxits aconseguits per l’àrea que ha dirigit en els darrers quatre anys i els reptes del proper mandat. Acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, Rius va començar recordant la millora i dinamització de la platja, i es va fer seu la rehabilitació d’un dels actuals símbols de la ciutat: el Pont del Petroli.

PROPOSTES VARIADES

De cara al futur, i preveient menys pressupost, l’encara regidora va apuntar la necessitat d’adoptar una nova organització i polítiques sectorials amb un nou enfocament. CiU aposta per fusionar Medi Ambient i Via Pública; simplificar la burocràcia gràcies a les noves tecnologies (com per exemple en els casos de llicència d’obres); i potenciar la rehabilitació d’habitatges (facilitant-ne els tràmits i actualitzant el catàleg de patrimoni).

D’altra banda, i aprofitant la presència del conseller Recorder, Rius va reivindicar la construcció de la B-500; la reforma del lateral de l’autopista; el desenvolupament dels ARE de Sant Crist i l’Estrella; i la rehabilitació integral de Sant Roc. També va proposar tramitar el Pla Director de la Serralada de Marina i el manteniment de la via pública. En matèria de mobilitat, va prometre ampliar les zones 30 i va proposar crear una xarxa de carrils bici i ampliar els aparcaments, del tot insuficients. Quant al transport públic, veu necessari adaptar les línies de bus al metro i millorar les freqüències, especialment els caps de setmana.