Chacón i Serra van mostrar tenir bona sintonia. PSC

La sala d’actes del museu de Badalona va acollir l’assamblea del PSC que va servir per fer balanç de la derrota electoral i va comptar amb Carme Chachón com a convidada d’honor. Un total de 150 militants van ser testimonis d’un discurs pràcticament dirigit a Convergència i Unió per haver “permès” que governi a la ciutat “el líder xenòfob de l’Estat espanyol”. La socialista acusar a CiU d’oblidar-se de la nació, de la bandera i de l’himne quan té possibilitats de pactar amb el Partit Popular.

Per a la ministra, “l’exemple més dur” de tot plegat és precisament Badalona, en què CiU no va voler impedir que l’alcaldia fos per a un PP que ha protagonitzat un discurs “vergonyosos, que ha atiat l’odi i la divisió”. “I a aquesta mena de discurs, CiU li ha donat un premi a Badalona i serà corresponsable del fet que el PP governi ara en una ciutat que ha tirat endavant tot superant amb nota les mateixes dificultats que altres ciutats”.

La ministra que en tot moment va referir-se a un nou “Pacte del Majèstic” va donar ànims als seus companys de partit perquè només estiguin a l’oposició durant 4 anys i va defensar la feina feta pel PSC a les ciutats de la corona metropolitana de Barcelona, com Badalona. L’Assamblea que es va celebrar a porta tancada va comptar amb 30 propostes de la militància encaminades a quina política farà a partir d’ara el PSC de Badalona des de l’oposició després de 28 anys al govern.