Noces d'Or Badalona

El Pavelló de Casagemes, ple a vessar. Foto: Línia Nord

La festa començava oficialment a dos quarts de sis, però des de les cinc en punt el Pavelló Municipal Casagemes – Albert Esteve ja estava ple a vessar. Gairebé 250 persones ocupaven les sis llarguíssimes taules, tot esperant que arribés el berenar. El motiu, la celebració de l’edició 34 de les Noces d’Or, l’acte amb el qual l’Ajuntament ret homenatge a les parelles que compleixen 50 anys de convivència. Enguany, l’ocasió era encara més especial. Els dos anys de pandèmia van impedir-ne la celebració, de manera que les parelles que van fer 50 anys el 2020 i el 2021 també van poder-hi assistir.

Abundaven els vestits llargs, ben florits i ben acolorits i les camises ben planxades. Una elegància de la qual els convidats van poder fer gala al photocall de l’entrada. Qui volgués, podia aturar-s’hi abans de seure a taula i fer-se una fotografia amb l’alcalde Rubén Guijarro.

Després de la salutació de l’alcalde i la regidora de Gent Gran, Araceli Cruz, van entrar els cambrers amb el berenar. Bolleria variada, torradetes i coca amb escalivada. El xivarri va disminuir amb les primeres queixalades als croissants i la música de fons, a càrrec de Classics to the Moon, amenitzava l’estona amb un assortiment de cançons de mitjans del segle XX.

Comença el ball

A banda de l’alcalde Guijarro, el cap de l’oposició Xavier García Albiol i un bon gruix de regidors i regidores no es van voler perdre la festa. El clima era molt relaxat, les parelles estaven contentes i l’ocasió, magnífica perquè els representants polítics es deixessin fotografiar per tothom que li demanés. Envoltats dels respectius seguicis d’ajudants, Guijarro i Albiol van començar a passar per totes les taules per felicitar el mig segle de convivència als assistents. Un va començar per una punta, i l’altre, a la punta contrària. Vist des de la llunyania, Guijarro i Albiol semblaven dos grans planetes, amb els seus satèl·lits, orbitant per l’espai del pavelló, i enlluernats pels flaixos de les fotos amb els assistents, ben bé com estrelles. En aquest particular univers, les òrbites dels dos grans planetes no van entrar mai en contacte, en un equilibri còsmic gairebé màgic.

Noces d'Or Badalona

Els assistents berenen i Guijarro i Albiol els saluden. Foto: Línia Nord

En el moment en què va començar a sonar La vida sigue igual, de Julio Iglesias, va acabar el ball còsmic dels polítics i va començar el tradicional brindis i tall de pastís. L’alcalde Guijarro va pujar a l’escenari, va tornar a saludar i va demanar cava per a tothom. Mentre se servia l’espumós, Albiol encara aprofitava per acabar la ronda de salutacions per les taules. Un cop tothom tenia la seva copa, l’alcalde va desitjar als assistents molts més anys de convivència: “Ens veiem al 75è aniversari!”, va dir somrient, just abans de brindar.

El fil musical es va reprendre amb Resistiré, del Dúo Dinámico, i així va començar el segon ball, el de les parelles homenatjades. En un primer moment, només unes poques parelles s’hi van llançar, però quan l’orquestra Mediterrània va interpretar Bailemos un Vals, de José Vélez, la pista es va omplir de gom a gom. Entre els ballarins, l’alcalde Guijarro, que es movia amb desimboltura. Albiol no es va animar amb el vals, però va saltar a la pista decidit quan va sonar un pasdoble.