La Biblioteca Can Casacuberta no està climatitzada. Foto: Arxiu

Catalunya ha afrontat aquesta darrera setmana una onada de calor molt important. Mentrestant, alguns treballadors municipals de Badalona han hagut de prestar servei a la ciutadania en edificis sense climatització. El sindicat CCOO denuncia que s’ha arribat a una situació límit a equipaments com les biblioteques de Sant Roc i Llefià, el Centre Cívic de la Salut, l’edifici del Banc Central o la biblioteca Can Casacuberta, on dissabte passat es va arribar als 32ºC.

Des del sindicat expliquen a Línia Nord que ja van denunciar aquesta situació al gener a Inspecció de Treball (en aquella ocasió, per la manca de calefacció), la qual “va fer uns requeriments que no s’han complert”.

A més, des de CCOO assenyalen que tampoc està en regla el servei d’extinció d’incendis, la darrera revisió del qual es va fer el 2017. Fonts del sindicat alerten que, si no es fa res, hauran de començar a tancar serveis, perquè “no compleixen el mínim de qualitat” i avisen que estan estudiant adoptar mesures legals contra l’Ajuntament per incomplir la legislació laboral.

NOU DECRET D’EMERGÈNCIA?
Fonts municipals asseguren que aquesta setmana han convocat al Comitè de Seguretat i Salut per valorar si s’ha de fer un nou decret d’emergència, com el que es va fer al gener.

A més, assenyalen que “no és un tema de manteniment dels aires condicionats”, sinó que el que es requereix és una gran inversió per modernitzar el sistema de climatització dels edificis afectats, el qual és molt antic. De moment, fonts municipals afirmen que estan treballant per comprar “aparells d’aire condicionat portàtils i ventiladors a través de contractes menors”.