Carnaval de Badalona

L’Ajuntament de Badalona, immers, sembla ser, en una crisi asfixiant, ha anul·lat enguany tots els actes tradicionals del Carnestoltes, que s’havien celebrat en edicions anteriors, com l’arribada del rei Carnestoltes, el seu pregó irònic, el ball popular a la mateixa plaça de la Vila o els balls orquestrats als pavellons de la Plana i Llefià.

Tot i les retallades, diverses entitats badalonines, han preparat diferents actes per tal que es pugui celebrar aquesta festa popular a la ciutat. A banda de la ja tradicional Rua de Carnestoltes del barri de Llefià, que enguany celebra la seva trentena edició, la del barri del Centre també es continuarà celebrant, malgrat el poc suport de l’administració.

L’entitat cultural La Faràndula de Badalona serà l’encarregada d’organitzar la rua, comptant amb la col·laboració del comerciants del barri del Centre, per al proper dissabte dia 18 de febrer a la plaça de la Plana.

LA RUA

El passacarrers, amenitzat pel grup de percussió badaloní Bufons del Toc, començarà a les 18h i seguirà el següent recorregut habitual: plaça de la Plana, carrer dels Arbres, avinguda de Martí Pujol, carrer Maignon, carrer de Mar i finalitzarà a la plaça de la Vila, on les entitats participants faran un ball conjunt al so vibrant del grup de percussió. Com a novetat, durant el recorregut dels gegants i els capgrossos, es realitzarà la Capta del Carnaval pels diferents establiments d’alimentació del barri, que col·laboren desinteressadament, per tal d’aconseguir llepolies pel berenar dels infants de les entitats participants, al finalitzar la festa.