El Ple de febrer a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Aj.

El Ple de febrer a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va tornar a aprovar inicialment l’ordenança municipal de circulació -validada el passat octubre- per incloure novetats com la limitació de la velocitat a les vies urbanes d’un sol carril a un màxim de 30 km/h o les restriccions per a l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com bicicletes o patinets elèctrics. El reglament va comptar amb el suport de tots els grups excepte Ciutadans, que va decidir abstenir-se.

Malgrat fregar la unanimitat en aquest punt, les formacions no van donar llum verda en la sessió celebrada dilluns a la moció presentada per ERC per recuperar els carrers per als vianants. La proposta dels republicans -que va estar secundada amb la participació en el Ple de dues entitats locals de pes en l’àmbit com Rebel·lió o Extinció Gramenet i la Plataforma Salvem el Barri Antic- tornava a posar sobre la taula la pacificació dels carrers del nucli històric del municipi, recuperant el projecte de l’illa de vianants i la limitació estricta de l’accés de vehicles a la zona. La moció va comptar amb el vistiplau dels comuns, però amb la negativa en bloc del grup del PSC, que va argumentar que ja s’està avançant en aquest àmbit des de l’executiu encapçalat per Núria Parlon.

En el Ple de dilluns, els grups també van aprovar la modificació del contracte del servei de neteja d’edificis municipals i centres escolars per al primer trimestre i els comuns van preguntar per les polèmiques declaracions del gerent Fernando Hernández.