La regidora Filo Cañete i l’alcalde Joan Callau en la roda de premsa d’aquest dijous. Foto: A.R.

La renúncia a l’alcaldia de Joan Callau ha deixat a la regidora Filo Cañete com a primera espasa del PSC a Sant Adrià de Besòs. L’actual primera tinent i responsable de l’Àrea de Protecció i Promoció Social es convertirà amb tota probabilitat en la nova batllessa de la ciutat i ja ha definit quines seran les seves prioritats un cop es materialitzi la investidura, previsiblement el pròxim 9 d’abril.

“La primera prioritat serà situar-nos ben bé amb tots els efectes de la pandèmia. Una de les primeres visites que vull fer com a alcaldessa és als Centres d’Atenció Primària (CAP) que tenim. També vull reactivar la taula de reactivació econòmica i en preocupa molt l’absentisme, sobretot al barri de la Mina”, ha assenyalat Cañete aquest dijous en una roda de premsa conjunta amb Callau. La regidora ha agraït al batlle la confiança per liderar el projecte i ha assegurat que vetllarà pel compliment del compromís per enderrocar el bloc Venus i que farà un seguiment especial de l’execució del nou pressupost recentment aprovat.

Cañete també ha apuntat que serà “continuista” en la col·laboració que el consistori ha iniciat amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet per impulsar polítiques conjuntes i ha posat l’accent en la necessitat de “consolidar” el paper del Consorci de la Mina com a eina per a la transformació i millora del barri. La intenció del PSC és poder fer el ple de renúncia de Callau el 6 d’abril i el nou ple d’investidura el 9 d’abril.