La Unitat Militar d’Emergències fent tasques de desinfecció al centre cívic de La Salut. Foto: ACN

L’Hospital Germans Trias i Pujol ha impedit aquest dijous l’entrada de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit a les instal·lacions. L’equip especialitzat de les forces armades espanyoles que es troba a Badalona realitzant tasques de desinfecció no ha pogut actuar al recinte de Can Ruti després de rebre la negativa per part de la direcció del centre.

Segons ha informat l’hospital a través d’un comunicat, quan els efectius de l’UME ja havien acabat de netejar pels voltants de les instal·lacions sanitàries i es disposaven a desinfectar l’interior del centre se’ls ha comunicat que “no era necessari” entrar per garantir les condicions d’higiene d’aquest. Des de la direcció de Can Ruti, però, s’ha volgut matisar que l’hospital està “obert a qualsevol acció sempre d’acord amb les autoritats sanitàries i sabent quins protocols s’usen”.

L’UME va arribar a Badalona aquest dimecres a petició de l’alcalde Álex Pastor per començar a netejar i desinfectar diversos equipaments municipals com els centres sanitaris, l’entorn de les residències de gent gran, els mercats o l’exterior de les parades de transport públic, entre d’altres.

La mesura ha aixecat certa polèmica, ja que tots els ajuntaments que han sol·licitat la presència de la Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit per fer tasques de desinfecció tenen presència del PSC als governs municipals.