Una de les pacients de la unitat pediàtrica de covid persistent de Can Ruti. Foto: Jordi Pujolar (ACN)

El passat 15 de desembre començava a funcionar la primera unitat pediàtrica de covid persistent de Catalunya a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Des de la seva estrena, aquest servei pioner ha atès prop de 75 infants i adolescents que després de passar el virus continuaven presentant símptomes durant setmanes o mesos.

Segons informa l’ACN, l’evolució de tots els pacients -la majoria joves entre 12 i 18 anys- és molt positiva, però encara cap ha rebut l’alta hospitalària. La fatiga, les dificultats respiratòries o els problemes cognitius i de salut emocional són alguns dels principals símptomes que presenten els menors afectats. “Si es troben malament durant molts mesos això els acaba afectant i necessiten el suport de psiquiatria”, apunta la cap de Pediatria de Can Ruti, Maria Méndez, que detalla que l’abordatge de la covid persistent es fa de manera multidisciplinària i amb la implicació de totes les unitats de l’hospital.

La de Can Ruti és la primera unitat de covid persistent pediàtrica de tota Catalunya i rep pacients de totes les regions sanitàries. És per això que després d’una primera exploració per part de tots els especialistes, la majoria de pacients que viuen lluny de Badalona fan bona part de la rehabilitació de forma telemàtica per reduir al màxim els desplaçaments.