Tornar enrere en el temps és una realitat. Veure com era la Badalona agrícola i traslladar-se a la Catalunya rural és la opció que ens ofereix el Centre Cívic Can Cabanyes. A l’edifici històric es pot conèixer el conjunt del patrimoni arquitectònic i paisatgístic d’allò que representen les masies pel territori català. L’estudi de la masia catalana, es va inaugurar dimarts passat al Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona i es podrà visitar fins el 30 de desembre.

“La idea no és tornar al passat, sinó recuperar el que hi ha i mantenir-ho”, així ho explica Gregori Muñoz-Ramos, cap de servei de Medi ambient de l’Ajuntament de Badalona.

RETRATS DE PAGÈS

La mostra està integrada per una exposició itinerant que inclou uns panells informatius sobre un estudi que el Centre Excursionista de Catalunya va dur a terme en els anys 30 sobre aquest tipus de construccions a Catalunya i mostra els costums del món rural. També hi ha un audiovisual de Badalona. En les imatges s’hi poden veure fins a 79 masies que existeixen documentades a Badalona. A més, per facilitar l’anàlisi al visitant, s’ha creat un pòster de tres per tres metres amb una fotografia aèria de la ciutat amb la localització de les masies dins de la imatge.

WhatsApp