El Ple va aprovar dilluns la cessió dels terrenys. Foto: Twitter (@pscsantacoloma)

L’Ajuntament dona llum verda al nou institut a Can Zam. El ple va aprovar dilluns la cessió d’ús gratuït a la Generalitat d’un terreny de 2.886 m2 al parc municipal per instal·lar-hi uns mòduls prefabricats que conformaran un nou centre provisional d’educació secundària.

La mesura es va aprovar amb els vots favorables del PSC, Cs, PP, ICV-EUiA i amb l’abstenció de Som Gramenet. El terreny està conformat per una porció de sòl de 1.050 m2 de propietat municipal i una altra de 1.816 m2 que és propietat de l’Àrea Metropolitana.

Els solars estaran cedits de forma gratuïta durant quatre anys. El departament d’Ensenyament assumirà el manteniment i la conservació del terreny mentre duri l’ocupació temporal i estarà obligat a retornar-lo en idèntiques condiciones a les que es troba actualment.

L’institut provisional de Can Zam tindrà 60 places de nova oferta per a primer d’ESO per al curs 2019-2020, a més de les 60 places del curs actual de primer d’ESO que hi ha a l’escola Ferran de Sagarra.

EN SUPORT DELS BOMBERS
El ple també va aprovar per unanimitat una moció de suport a la feina dels Bombers, que els últims mesos han hagut de mantenir tancat el parc de Santa Coloma en diverses ocasions a causa de la manca d’efectius.

Els grups municipals, a més, van mostrar el seu suport al grup promotor de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania, que exigeixen al Govern que implementi aquesta mesura al més aviat possible.

L’Ajuntament també va aprovar començar amb les gestions per agermanar-se amb el municipi de Peal de Becerro, de la província de Jaén.