L’acte de protesta, a la Plaça de la Vila. C.A.C

El Casal d’Amistat amb Cuba de Badalona ha tornat a reclamar la llibertat de cinc cubans presos als Estats Units des de fa cinc anys. El passat dijous, el casal va realitzar un acte de protesta a la Plaça de la Vila per presentar una campanya nivell europeu que persegueix recollir un milió de signatures a favor de la causa.

L’entitat considera que l’administració actual de Barak Obama no s’ha mostrat més receptiva que les anteriors amb el cas d’aquests cinc cubans. I és que jurídicament el cas està tancat, i només la intervenció del president dels Estats Units podria canviar alguna cosa. El Casal d’Amistat amb Cuba demana a Obama que alliberi aquests cinc presos acusats d’espionatge. Segons els seus defensors, els cubans es trobaven als Estats Units recollint informació sobre organitzacions terroristes que preparaven atemptats contra l’illa de Cuba, amb l’únic objectiu de salvar vides, i no de sabotejar el govern nord-americà.

El casal pretén que aquest cas arribi a tot el món, i denuncia el silenci informatiu que hi ha al respecte part de la premsa. Volen convertir aquests cinc cubans en un nou cas Mandela, i que la població pressioni per aconseguir la seva llibertat.