L’alcalde Joan Callau en la roda de premsa d’aquest dijous. Foto: A.R.

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha pres la paraula aquest dijous per acomiadar-se després d’anunciar la seva renúncia. En una roda de premsa celebrada a la seu de l’agrupació local del PSC, Callau ha anunciat que la dimissió formal tindrà lloc el pròxim 6 d’abril i ha remarcat que es tracta d’una decisió personal que arriba en un “bon moment” per al consistori.

“Crec que és positiu que apareguin nous lideratges en un mateix projecte. A vegades has de marxar quan les coses estan bé perquè la renúncia no sigui un factor d’incertesa i es pugui fer un canvi tranquil”, ha assenyalat el batlle, que ha recordat emocionat els seus inicis a la política adrianenca i que ha desvinculat el seu pas al costat dels diversos litigis judicials que encara té pendents. Callau ha estat acompanyat en tot moment de la que està cridada a ser la seva substituta a l’alcaldia, l’actual primera tinent d’alcaldia i regidora de l’Àrea de Protecció i Promoció Social, Filo Cañete, de qui ha destacat que compleix el perfil per ser una gran batllessa i el seu “amor profund” per la ciutat.

Callau posa d’aquesta manera fi a 26 anys de trajectòria política a l’Ajuntament, primer com a regidor i els darrers vuit, des de 2013, com a alcalde de la ciutat. Callau va agafar el relleu de l’històric Jesús Maria Canga de la mateixa manera que passa ara el testimoni, a mig mandat per tal de facilitar la transició.