Callau en la roda de premsa de comiat del passat 25 de març. Foto: A.R.

Joan Callau es va acomiadar aquest dimarts de l’alcaldia de Sant Adrià de Besòs convençut que és un “bon moment” per marxar. En la seva última intervenció en el Ple municipal, el socialista va agrair a la ciutadania i a la resta de grups el suport rebut en una etapa complicada marcada per les “turbulències polítiques” i es va mostrar orgullós de poder marxar amb els projectes que han de definir el futur de la ciutat encarrilats.

“M’ha tocat fer d’alcalde en un període especialment complicat degut a les conseqüències de la greu crisi econòmica, que ha tingut un fort impacte en ciutats com la nostra. He procurat prioritzar sempre la protecció de les persones i fer que les turbulències polítiques que vivíem no arrosseguessin l’Ajuntament, convertint-se en un factor més d’incertesa i inseguretat per als ciutadans”, assenyalava Callau en la seva intervenció, on va reconèixer que els partits d’oposició han posat molt fàcil evitar que aquestes diferències polítiques es convertissin en personals.

El ja exalcalde va assegurar que ha decidit fer aquest pas perquè la situació actual del consistori és estable, ja que no només hi ha un bon clima polític, sinó que recentment s’han aprovat els pressupostos del 2021 i l’administració es troba en un bon moment econòmicament. Callau també va remarcar la importància del projecte del Campus Diagonal-Besòs i la posada en marxa de la nova planificació de la ciutat a través del desbloqueig de la zona de les Tres Xemeneies.

El socialista considera un orgull haver pogut acompanyar l’anterior batlle Jesús María Canga en la transformació “enorme i apassionant” de la ciutat i també va tenir un record en el seu discurs de comiat pel regidor del PP a Sant Adrià José Luis Ruiz Casado, assassinat l’any 2000 a mans de l’organització terrorista ETA.