La incidència en la canonada de la depuradora del Besòs captada per l’entitat Airenet. Foto: Airenet

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, s’ha posat en contacte amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com a responsables de la depuradora del Besòs per demanar explicacions per l’abocament d’aigües fecals al mar detectat dimarts. La veu d’alerta la va donar un pescador, que va albirar una concentració elevada d’aigües residuals a menys de 300 metres de l’escullera del Port del Fòrum.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la causa de l’abocament seria una incidència en la “canonada d’impulsió de l’emissari del sistema de sanejament” del Besòs que es va detectar dissabte i que també va ser captada en un vídeo per part de l’entitat Airenet. Per tal de reparar el conducte es va haver de desviar les aigües de sortida de la depuradora “ja tractades” per l’emissari d’emergència, que és més curt que l’ordinari. Aquest desviament encaixaria amb el vessament detectat pel pescador dimarts i que es va allargar almenys fins al dimecres.

Des de l’ACA apunten que no es va produir cap afectació en la qualitat de l’aigua de sortida, fet que contrasta amb les imatges compartides pel pescador, que alertava de la pudor i de la presència de tovalloletes. A través de les xarxes, l’Ajuntament de Sant Adrià ha confirmat que l’AMB ja està treballant per reparar la incidència detectada en el desguàs de la depuradora.