La construcció del crematori avança a bon ritme. Foto: Stop Crematori

“Si hagués sigut un projecte municipal, l’hauríem tirat enrere, perquè jo no he vingut a barallar-me amb les persones”. Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, en relació amb la construcció del crematori a la ciutat, durant una entrevista amb Línia Nord (la qual es podrà llegir sencera a l’edició de la setmana que ve).

L’alcalde admet, però, que en aquest cas estan lligats de mans i peus, perquè no ha estat una gestió de l’Ajuntament, sinó que els terrenys on s’està construint l’equipament eren del Consell Comarcal i ara els nous propietaris “tenen dret a fer-ho” i, per tant, és més complicat tirar-ho enrere.

Tot i això, Callau defensa que quan es va portar a votació el projecte al Ple “tots els grups que hi havia llavors van votar-hi a favor, perquè s’entenia que el que es feia era un servei”.

EL CREMATORI, A PUNT
Des de la Plataforma Stop Crematori alerten que les obres de l’equipament estan molt avançades i que l’edifici “ja està aixecat”. L’entitat va rebre un important revés a finals de desembre de l’any passat, quan el jutge va denegar les mesures cautelars que la plataforma havia presentat perquè s’aturés la construcció fins que no hi hagués sentència al contenciós administratiu que van presentar.

La portaveu de la plataforma, Pilar Raja, assegura que encara tenen fe de poder aconseguir una sentència favorable al procés judicial, però avisen que “hi haurà un temps de latència d’aproximadament un any i mig”, en el qual el complex funerari no només podrà acabar la seva construcció, sinó fins i tot començar a operar. De moment, han apel·lat la denegació de mesures cautelars i ja preparen mobilitzacions.