L’edifici de l’antiga fàbrica CACI està situat a l’avinguda d’Eduard Maristany de Badalona. Foto: AMB

L’Ajuntament de Badalona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van signar divendres un acord d’intencions per impulsar un nou centre tecnològic i de fabricació digital a l’antiga fàbrica de la CACI. Amb aquest pacte, el consistori fixa un termini màxim de sis mesos per poder adequar l’equipament i fer viable el projecte, en el qual -segons informa Badalona Comunicació– invertirà inicialment prop de 3,5 milions d’euros que s’inclouran en el pressupost d’inversions municipal.

La iniciativa preveu convertir l’emblemàtic edifici del litoral badaloní en un centre d’investigació i desenvolupament tecnològic de la mà de la Fundació CIM de la UPC. En concret, les noves instal·lacions s’especialitzaran en el disseny i la fabricació digital a través de la utilització de la robòtica i de la intel·ligència artificial. A la CACI també s’impartiran dos màsters universitaris i altres programes de formació com els postgraus.

“Aquest protocol d’intencions és un primer pas per fer que la CACI recobri vida com a fàbrica del coneixement, al servei de la recerca i la transferència de tecnologia, i del teixit econòmic i social de Badalona”, assenyalava al respecte el rector de la UPC, Daniel Crespo, que remarcava l’oportunitat que suposa aquest projecte a l’hora de crear sinergies amb empreses i agents locals. En la mateixa línia es pronunciava l’alcalde Rubén Guijarro, que considera la iniciativa un pas definitiu per poder “obrir” l’equipament a la ciutadania amb una clara visió de futur.