Manifestació de protesta pel segrest de l’Enoc a Barcelona. Foto: Twitter (@badalonaport)

La desaparició d’Enoc Misael Pérez Chinchilla ha commocionat la comunitat educativa de Badalona. Aquest alumne de 12 anys de l’Institut Escola Rafael Alberti del barri de Llefià va ser segrestat el passat 2 de desembre a Hondures, el seu país natal.

El nen es trobava passant les vacances de Nadal amb la família materna a la ciutat de Tela quan va ser víctima de l’acció d’un grup de sicaris, que van assassinar el seu avi, el tiet, la mainadera i una veïna. El macabre succés va arribar a la direcció del centre el passat divendres i des d’aleshores no han parat de produir-se mobilitzacions per tal de demanar al govern hondureny que reactivi els esforços per trobar l’Enoc, ja que les batudes es van aturar pocs dies després de la desaparició.

“Entre tots ens hem activat per ajudar i intentar que es reactivi la recerca. Administrativament és un ciutadà hondureny perdut a Hondures -no té nacionalitat espanyola, malgrat portar quatre anys escolaritzat a Badalona-, així que s’ha de posar el focus en el consolat i ambaixada perquè facin les gestions oportunes”, explicava el regidor de l’àmbit de Govern, Rubén Guijarro, després de reunir-se amb el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto. El consistori ja ha enviat una carta als representants del país llatinoamericà per tal de pressionar les autoritats i aconseguir que reprenguin el cas. Segons informen diferents mitjans locals, el segrest del nen podria estar relacionat amb l’activitat de les mares, les violentes màfies que tenen contra les cordes països veïns com El Salvador.