La biblioteca de Can Cascuberta porta més de dos anys tancada. Foto: A.R.

Llum al final del túnel per a la biblioteca Can Cascuberta de Badalona. La llargament reclamada reobertura de l’equipament municipal podria tenir lloc a la tardor, posant fi d’aquesta manera a un periple de més de dos anys de tancament. Així ho ha confirmat avui en roda de premsa la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, que també ha anunciat que ja s’han adjudicat les esperades obres de climatització, una de les principals problemàtiques que impedien la utilització de l’espai.

Aquest anunci del govern local arriba després que la setmana passada es fes pública la creació d’una plataforma popular -integrada per diverses entitats, veïns i famílies de les escoles públiques de la zona- per exigir al consistori la reobertura de l’equipament. Precisament, la nova agrupació tenia convocada per demà una concentració a les portes de l’espai.

“Entenem la indignació de la ciutadania pel tancament de la biblioteca. És una situació totalment inacceptable i incomprensible que deriva de la manca de manteniment dels equipaments de la ciutat. Fa cinc mesos que estem al govern i la reobertura ha estat una prioritat des del primer dia. Avui podem anunciar que hem desbloquejat actuacions que fins ara estaven aturades”, ha assegurat Lara, que ha detallat que s’està enllestint un contracte global que permetrà garantir el manteniment de tots els edificis municipals per evitar que casos així puguin tornar a produir-se.

Seguirà ampliació.