BesART

El BesART farà 18 quilòmetres. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma va presentar ahir dimecres el BesArt, un projecte d’art urbà que aspira a convertir-se en el museu d’art urbà més gran del món a l’aire lliure.

En col·laboració amb Mediterranen Street Art i el Reial Cercle Artístic de Barcelona, l’objectiu és pintar amb grafitis els 18 quilòmetres de paret de banda i banda del riu Besòs amb obres d’artistes nacionals i internacionals. L’Ajuntament també ha confirmat que en els cinc milions de metres quadrats de superfície s’exposaran obres d’artistes colomencs. Les primeres pintures es podran veure, segons l’organització del projecte, de cara a la primavera.

“L’espai és el més gran del món i ara l’hem d’omplir”, ha explicat el president de l’associació Mediterranean Street Art, David Hernández. Primer es començarà amb la paret de Santa Coloma i més tard es pintarà l’altra banda del riu. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ha explicat que l’espai permetrà fer de l’art urbà “un actiu que atragui visites a la ciutat i fomenti el talent artístic entre molts joves”.

Segons l’alcaldessa, el museu obert i d’accès gratuït serà una “simbiosi perfecta”, un equilibri entre “natura, cultura i valors urbans, que es retransmetrà cada dia i en directe” a la ciutat.

El president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Fèlix Bentz, ha assegurat que el BesArt espera convertir-se en “un punt de destí” pels visitants que vagin a Barcelona, equiparable a altres espais com “la Sagrada Família”, ha assegurat. La voluntat és que s’estengui a altres municipis de la llera del riu.