Una de les activitats de l’organització Superacció. Foto: Superacció

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han impulsat un nou equipament per allotjar joves desemparats. La iniciativa neix amb l’objectiu de reproduir l’èxit de l’experiència iniciada l’abril del 2020 a Montgat, on el consistori barceloní va llogar una casa de colònies per acollir una quarantena de joves durant els mesos més durs del confinament per la pandèmia del coronavirus.

L’equipament ha estat en funcionament interromput fins fa poc més d’un mes, quan l’organització Superacció –l’entitat encarregada de gestionar la casa– va decidir traslladar-se a un edifici municipal a la zona d’Horta-Guinardó de Barcelona. Durant aquest últim any, Superacció ha atès un total de més de 80 joves diferents al centre de Montgat, on els residents seguien un projecte educatiu i de recuperació mitjançant l’esport.

Aquest vessant més socioeducatiu ha estat la raó que ha portat l’Ajuntament de Barcelona a voler implantar el mateix model en el nou equipament, que estarà gestionat per la mateixa entitat en col·laboració amb la Fundació de la Santa Creu, responsable de les instal·lacions.

En aquest sentit, la responsable del servei de l’entitat Superacció, Marta Raso, assenyalava aquest maig en declaracions a l’ACN que els omple “d’orgull” veure com el projecte nascut a Montgat per l’emergència del confinament té avui continuïtat i amb resultats “molt visibles”. El nou espai mantindrà d’aquesta manera l’aposta pel treball social comunitari i pel reforç del sentiment de pertinença.