La plaça de la Vila

La plaça de la Vila, plena de gom a gom durant el pregó de l’any passat. Foto: Línia Nord

Badalona ja respira les Festes de Maig més multitudinàries de la seva història. Segons l’alcalde, Rubén Guijarro, l’any passat va ser l’any de major afluència, especialment la nit de la cremada, ja que va ser el primer any des de l’inici de la pandèmia que els veïns de Badalona podien viure les Festes de Maig en el seu el format tradicional i sense restriccions. Enguany, però, el batlle badaloní assegura que es preveu que el 10 de maig, la nit de Sant Anastasi, superi en nombre d’assistents l’anterior.

S’afegeix un director tècnic

Des de la regidoria de Cultura expliquen a Línia Nord que les festes d’enguany incorporen algunes novetats per corregir errors d’edicions anteriors i aportar un plus de qualitat. La principal, en l’àmbit organitzatiu, és la presència per primera vegada d’un director tècnic al capdavant dels actes. Un dels aspectes que milloraran, explica la regidora de Cultura Anna Maria Lara, serà el so de la música del Piromusical. L’any passat va haver-hi queixes perquè el so no arribava bé a tot el públic.

“El Piromusical s’ha mimat molt i es faran modificacions per millorar el so”

“Inicialment, el Piromusical està pensat per escoltar-se a la Rambla i cada any hi ha més gent que està a la platja. Per això farem modificacions, per oferir un so de millor qualitat i que arribi a més persones”, assegura Lara. Un Piromusical que, confirma la regidora, “s’ha mimat molt”, i que tindrà una barreja de diferents estils per a tots els públics. “Hi haurà diferents blocs, des de música dels 80 als 90, del 2010 i més recent. També hi haurà una part dirigida al públic més jove”, afegeix.

Gran oferta musical

L’Ajuntament ha apostat clarament per oferir a la ciutadania moltes opcions musicals. A més, enguany s’incorpora com a gran novetat el festival MVP Music Days que tindrà lloc des d’avui i fins al 7 de maig a l’Olímpic de Badalona. Per tant, el dia abans que Laura Fa faci el pregó al balcó de la plaça de la Vila, demà dia 5, els veïns de Badalona tindran la possibilitat d’assistir a aquest esdeveniment. Les entrades dels concerts oscil·len entre els 18 i els 35 euros i vindran artistes com Justin Quiles, Andy y Lucas o, pels més petits, Dàmaris Gelabert. “Aquest esdeveniment serà el primer cap de setmana de les festes, unes dates on normalment anàvem més coixos d’activitats” explicava Guijarro durant la presentació del Festival.

A aquesta nova proposta s’hi han de sumar altres ubicacions de concerts a la ciutat com l’aparador de l’Escorxador i Arts Arnús, al parc de Can Solei i Ca l’Arús. L’escenari principal, però, estarà al Passeig Marítim, per on passaran artistes de fama nacional i internacional com Juan Magán. De fet, el badaloní torna a actuar a les Festes de Maig 10 anys després. Chambao, Doctor Prats i un altre badaloní com Edu Esteve seran alguns dels protagonistes.

165 anys d’Anastasi i Maria

Els gegants més emblemàtics de la ciutat, l’Anastasi i la Maria, celebren enguany el seu 165è aniversari. Creats el 1858, han estat restaurats i per primera vegada des de fa 23 anys sortiran al carrer amb una imatge renovada. Estrenaran nou vestuari basat en els seus orígens: l’Anastasi de conseller barroc i la Maria de dama vuitcentista.

Per celebrar els 165 anys d’història, Badalona ha convidat la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona, un dels conjunts d’imatgeria festiva més importants de l’Estat amb gegants de més de 160 anys.