Programa Festes Maig braille

El programa de les Festes de Maig estarà disponible en braille. Foto: Arxiu

Fins no fa massa poc, no tothom podia gaudir de les festes. Les persones sordes, cegues o amb diversitat funcional en quedaven al marge. Per tal d’acabar amb aquesta rèmora, l’Ajuntament de Badalona ha anunciat diferents accions per acostar la celebració a qui no la podia viure.

Per una banda, s’interpretarà el pregó amb llenguatge de signes i tot el programa de Festes de Maig estarà disponible en braille. A més a més el mateix programa es podrà trobar a la Xarxa Municipal de Biblioteques de la ciutat amb el sistema de Reconeixement òptic de caràcters (OCR).

Per altra banda, hi haurà espais reservats per a persones amb diversitat funcional amb un sol acompanyant per persona i, per tal que tothom pugui desplaçar-se fins allà on es duen a terme les activitats, hi haurà zones d’aparcament destinades a persones amb mobilitat reduïda.

Mocador solidari

Com en altres Festes de Maig, l’edició d’enguany també comptarà amb el seu mocador solidari, en aquest cas de color blau. Segons explica l’Ajuntament, la peça de roba que simbolitza la participació ciutadana i l’actitud solidària de Badalona, ha estat elaborada amb “criteris de comerç just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors i productores de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes”.