Ple davant consistori

El Ple de dimarts fora del consistori. Foto: Twitter (@AnticapiBNord)

El Ple municipal d’aquest setembre va tenir lloc dimarts, però d’alguna manera va ser com si se’n fessin dos. Tot i que les decisions es prenien a dins de la sala, a fora, a la plaça de la Vila, es feien notar les reivindicacions de quatre manifestacions que convergien en un únic clam: els xiulets que es colaven pels micròfons de la sala de plens.

A la plaça es van congregar els contraris a l’aprovació provisional del pla director urbanístic de les Tres Xemeneies. Però també la plataforma Defensem ca l’Arnús, que exigia desestimar la construcció de dos blocs de pisos a dins del parc. A banda, les treballadores d’escoles d’educació especial, que reclamaven més personal als centres i, finalment, també es van desplaçar a la plaça de la Vila les famílies afectades pel col·lapse parcial de la finca del carrer Granada, 22, que fa més de mig any que són fora de casa. Aquestes vaan poder prendre la paraula a dins del ple, gràcies a la moció que el PP va presentar per exigir solucions al seu cas. “Que jo estigui aquí ara és una mostra del fracàs de l’Ajuntament”, va sentenciar Isabel Agüera, una de les afectades, visiblement emocionada.

El consistori, va explicar el tercer tinent d’alcalde, David Torrents, ja ha gastat 211.000 euros en pagar els hotels en què viuen algunes de les nou famílies afectades. “Demano disculpes en el meu nom i en el de tot el consistori si no hem fet les coses prou ràpides”, va assumir Torrents. El regidor del PP, Miguel Jurado, va recordar que si s’apuntalés l’edifici, sis de les nou famílies podrien tornar a casa.

Torrents va respondre que l’endemà –ahir dimecres– visitarien la finca dos arquitectes. “Si es pot apuntalar, ho farem de manera subsidiària, però també és possible que algú acabi perdent casa seva”, va avisar, abans d’assegurar que ningú es quedaria, en cap cas, al carrer. La moció, aprovada per unanimitat, parla d’apuntalar i reparar la finca, donar un habitatge social els veïns mentre no tornin a casa i insta l’Ajuntament a pressionar els bancs per aconseguir una moratòria de dos anys en el pagament de la hipoteca.