Felip Puig ha anunciat que els agents augmentaran entre un 7 i un 10 per cent en els propers mesos

El conseller d’Interior i l’alcalde de Badalona van visitar també el Parc de Bombers de la ciutat

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha escoltat les demandes de Xavier Garcia Albiol. Després de reunir-se amb l’alcalde de Badalona, Puig ha assegurat que el govern català té previst augmentar entre un 7% i un 8% el nombre d’agents. “A veure si som capaços d’arribar a un increment del 10%, entenent també la necessitat que tenen determinats barris de Badalona”, ha afegit el responsable de seguretat de la Generalitat. Els nous agents que arribaran a la ciutat pertanyen a la darrera promoció de Mossos d’Esquadra, corresponent al mes de juny. Els nous policies han estat distribuïts durant l’estiu com a reforç en les zones més turístiques del país i ara seran reubicats de manera definitiva en diferents ciutats, com és el cas de Badalona. Albiol ha explicat que fan falta més Mossos perquè a barris com La Salut, Llefià, Sant Roc o Sant Crist “hi ha un problema real d’esclat social”. L’alcalde ha assegurat que aquesta és una necessitat vital per a Badalona i que “hi ha veïns que estan farts i literalment amargats per la situació que estan vivint”.
Ferran Falcó, diputat i president del grup municipal de CiU, qui també va estar present durant la reunió amb Puig, considera que l’anunci del conseller suposa “la culminació d’un procés iniciat en l’anterior mandat municipal”. Falcó, però, ha criticat que Albiol amplifiqui “que Badalona està a punt de petar”.
Durant la reunió, Albiol també ha anunciat que demanarà al govern català el retorn de les competències en matèria d’inspecció i sanció d’establiments de pública concurrència. Ho farà en un ple extraordinari que tindrà lloc abans de 15 dies.
GREU MANCA D’EFECTIUS
Diversos sindicats del cos policial han denunciat en les darreres setmanes la “greu manca” de Mossos que pateix Badalona. “La majoria dels dies els efectius al carrer no arriben al 20% del mínim aconsellable i les patrulles unipersonals estan a l’ordre del dia”, segons asseguren. Per a molts agents, es tracta d’una de les situacions més greus de tota Catalunya pel que fa a efectius de Mossos d’Esquadra.