Un dels actes de la Festa Major d’Agost en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter (@PereMtzCarrete)

Els badalonins no es quedaran aquest 2021 sense Festa Major d’Agost. L’executiu encapçalat per Xavier García Albiol ha arribat finalment a un acord amb la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana per a la celebració d’un programa d’actes “mínim” que es retransmetrà a través de les xarxes socials.

L’objectiu de la proposta consensuada entre entitats i govern local és poder “mantenir l’esperit” de la festivitat en l’actual context sanitari i tenint en compte l’elevada xifra de contagis a la ciutat. Sota aquesta premissa, els organitzadors han preparat una programació diversa, que es repartirà entre els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost. Tots els actes s’emetran en directe als perfils municipals a les xarxes per evitar així grans aglomeracions i per “arribar a tota la ciutadania”.

L’anunci d’aquest acord arriba després d’unes polèmiques declaracions d’Albiol, on apuntava la possible suspensió de la Festa Major d’Agost a causa de l’evolució dels contagis per coronavirus a la ciutat. La notícia feia saltar totes les alarmes entre les entitats, que van signar un manifest conjunt per reclamar la celebració d’una festivitat de “mínims” i que van rebre el suport de diversos grups de l’oposició. Finalment, les negociacions entre consistori i agrupacions han arribat a bon port i Badalona tindrà una festa adaptada al context sanitari.