El que ara són obres, en breu serà una gran escola de cuina. Arxiu

Badalona tindrà la seva escola d’hostaleria. Serà la primera que hi haurà a la ciutat i servirà per donar resposta a les actuals demandes que hi ha al sector: tenir personal qualificat. La iniciativa d’aquest ambiciós projecte és del Gremi d’Hostaleria del Barcelonès Nord i el Maresme Sud. La seva gerent, Núria Garriga, ha confirmat a Línia Badalona que les instal·lacions podrien estar acabades a principis de març perquè estigui en ple funcionament aquesta primavera.

L’escola, situada en un edifici annex de la seu del Gremi, al carrer Santa Maria número 60, té més de 600 metres quadrats amb una zona de cuina, degustació, vestuaris, i jardí exterior, a més d’una aula amb capacitat per cinquanta persones per poder realitzar cursos de formació teòrica i de titulació oficial com és el cas del títol de Manipulador d’Aliments, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Tot i que encara no està definida del tot l’oferta de cursos, el Gremi d’Hostaleria aposta perquè sigui una formació transversal tant per persones que vulguin dedicar-se al sector com a cuiners, auxiliars de cuina i persones aficionades a la cuina. Des de l’escola també volen impulsar tot un seguit d’activitats culturals vinculades amb la gastronomia i fins i tot organitzar maridatges i cates de vins i caves. A més, el centre disposarà d’una petita zona de restauració – també per definir –  que, segons Garriga, no serà cap mena de competència deslleial amb la resta d’agremiats, simplement, assegura, serà una zona de degustació pel que hagin preparat els alumnes de l’escola.

Mentrestant, l’oferta habitual de cursos continua i de cara aquestes setmanes tenen preparats dos cursos de manipulador d’aliments (titulació que s’ha de renovar periòdicament) i de cuina, en aquest cas, d’elaboració de tapes.

ELS HOSTALERS EN LLUITA

El Gremi d’Hostaleria no para de rebre queixes de diferents propietaris de bars i restaurants que es mostren indignats amb la nova llei del tabac. Segons la patronal estan atemorits per la pèrdua de clients en època de crisi i, per aquest motiu, en algunes zones de Badalona ja s’han recollit una sèrie de signatures perquè el govern espanyol reculi en aplicar la normativa. D’altra banda, els serveis jurídics del gremi estan lluitant per flexibilitzar la llei o, si més no, indemnitzar els hostalers que en el seu dia van construir una zona de fumadors que els va suposar un alt cost econòmic.