L’Ajuntament de Badalona ha donat llum verda a l’aprovació inicial del Pla director urbanístic (PDU) de l’entorn de les Tres Xemeneies. Tal com ja van fer ahir els grups municipals de Sant Adrià de Besòs, el Ple de Badalona ha donat suport al dictamen amb els vots a favor dels regidors del PP, PSC, ERC i JxCat i amb l’abstenció de Badalona En Comú Podem i el vot en contra de Guanyem.

La sessió ordinària ha estat precedida per una concentració a les portes de l’Ajuntament convocada per l’entitat Els Verds de Badalona, que protestava per la negativa del govern local a permetre la intervenció al Ple del portaveu de l’agrupació, Francesc Alfambra. Segons ha detallat l’alcalde Xavier García Albiol, el motiu de no permetre la intervenció ha estat que la sol·licitud no es va presentar amb les formes correctes, ja que es va rebre abans de la convocatòria dels grups.

ZONA VERDA I ROBATORI A LLEFIÀ
Al Ple també s’ha aprovat inicialment per unanimitat el Pla General Metropolità del Turó de l’Enric i del carrer del Torrent de Vallmajor a l’altura del camí de les Guixeres, un primer gran pas per a la protecció d’aquesta zona verda, que passarà a ser sòl municipal a través d’un procés de permuta.

Un altre dels punts polèmics de la sessió ha estat l’aprovació de la proposta del govern del PP de personar-se com a acusació particular en el cas de l’home que va resultar greument ferit en un robatori violent al barri de Llefià, que ha vist la llum verda amb la negativa de Guanyem i l’abstenció crítica de la resta de formacions.