L’alcalde Pastor acompanyat de la primera i del quart tinent d’alcalde. Foto: ACN

L’Ajuntament de Badalona ha suspès per primera vegada a l’Enquesta Sobre Serveis Municipals. Segons els resultats del baròmetre, que no han estat presentats públicament malgrat que el consistori els tenia, el 36,4% dels veïns i veïnes no aproven la gestió del govern local, que acaba amb una nota total de 4,5 sobre 10. Entre les principals qüestions que preocupen la ciutadania hi ha la seguretat -que augmenta notablement respecte de les dades del 2018- i el manteniment dels carrers.

Els resultats d’aquesta enquesta -realitzada l’octubre del 2019- mostren una davallada en la percepció de la feina del consistori per part de la ciutadania. La gestió del govern en coalició de PSC i Badalona En Comú Podem es troba gairebé mig punt per sota de la valoració que va obtenir els anys 2016 i 2018 el mandat de Guanyem, ERC i ICV-EUIA.

Pel que fa a les problemàtiques, el gran tema de preocupació dels badalonins continua sent el manteniment dels carrers, malgrat que disminueix lleugerament respecte del 2018. Per darrere hi ha la seguretat (45%), que puja un 18% aquest 2019, superant folgadament les xifres assolides fa quatre anys. El tercer problema que més neguiteja el veïnat consultat és la immigració, amb un 8,7% de les respostes i molt lluny del 53,8% que s’ha decantat pel manteniment de la via pública.

Un altre dels grans titulars que deixa aquesta Enquesta Sobre Serveis Municipals és que el 53% de les persones preguntades considera que la ciutat ha empitjorat en els últims dos anys. A més a més, el 29% dels veïns creu que la imatge externa de Badalona és dolenta, en contraposició al 27% que creu que és bona.

UN BARÒMETRE “AMAGAT”
En un comunicat, el grup municipal d’ERC denuncia que el consistori ha “amagat” aquesta enquesta sobre serveis públics perquè mostra la seva “mala gestió”. Els republicans consideren que no presentar els resultats del baròmetre és una “falta d’honestedat i del mínim fair-play democràtic”.